X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

De ce nici pînă astăzi în R. Moldova nu există votul electronic

5 mar. 2021,, 12:30   Politică
2189 0

În R. Moldova nu există votul electronic pînă azi, pentru că nicio guvernare nu-și dorește acest lucru, căci nu știe dacă va fi sau nu realeasă. Este opinia fostului președinte al Comisie Electorale Centrale, Iurie Ciocan, și a fost exprimată în cadrul unei emisiuni de la N4.

„Eu cred că noi în R. Moldova sîntem gata să folosim sisteme informaționale pentru participarea în alegeri. Nu se vrea, pentru că nimeni nu poate estima ce rezultate putem obține. Conștiința clasei politice nu poate admite o situație în care soarta lor va fi decisă într-un „blackbox” în care ei nu vor putea să renumere voturile așa cum vor ei. Eu cred că noi putem atinge aceste obiective printr-o discuție publică cît mai aprigă, mai înflăcărată și cu presiunea supra clasei politice. În primul rînd, să-i forțăm pe deputații noștri să voteze electronic în parlament”, a declarat Ciocan.

Iurie Ciocan spune că CEC a fost dintotdeauna pregătită să implimenteze votul electronic, însă e nevoie ca „aceste legi să fie aprobate în parlament și să mergem înainte. Să ne asumăm inclusiv eșecurile”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?