X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

De ce Moldova are nevoie de pacificatorii ruși

22 sep. 2020,, 11:00   Politică
2872 4

Acum nu este momentul să ridicăm problema retragerii pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană.

Despre aceasta a relatat în cadrul emisiunii Sputnik Moldova politologul, istoricul, doctorul în filozofie Boris Șapovalov, relatează bloknot-moldova.md.


Potrivit expertului, anume misiunea rusă de menținere a păcii timp de 28 de ani a asigurat liniștea pe pămîntul unde în îndepărtatul an 1992 explodau proiectile și se auzeau împușcături de mitraliere.

"Pînă cînd nu vor fi soluționate principalele probleme ale acestui conflict, înlăturate cauzele care au servit la divizarea societății moldovenești și a țării în două părți, problema nu va fi soluționată. Anume pacificatorii ruși au asigurat liniștea pe Nistru, au avut grijă ca din 1992 aici să nu se audă nici o împușcătură", a declarat Șapovalov.

Potrivit lui, Chișinăul și Tiraspolul trebuie să se așeze la masa de negocieri și să rezolve toate problemele care necesită o soluție de aproape trei decenii.


"Dialogul intens al elitelor politice de pe ambele maluri ale rîului, concesiile reciproce și compromisurile pot duce pe termen mediu la un numitor comun, de unde va începe soluționarea vechiului conflict. Trebuie abordate și problemele legate de formele de proprietate imobiliare și obiecte industriale, recunoașterea reciprocă a diplomelor și multe altele. Doar dialogul, doar o discuție detaliată poate duce la un rezultat pozitiv și la unificarea țării", a conchis Boris Șapovalov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?