X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

De ce Maia Sandu nu a plecat la Moscova, fiind premier

1 dec. 2020,, 10:45   Politică
5897 0

Șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valerii Demidețchi, a vorbit despre motivele care la vremea lor nu i-au permis Maiei Sandu să efectueze o vizită de lucru în Federația Rusă în calitate de prim-ministru al Moldovei.

Vorbind în cadrul emisiunii ”Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" la postul de televiziune "NTV Moldova"", jurnalistul a povestit că a fost însărcinat să ia un amplu interviu de la Maia Sandu, în ajunul vizitei sale la Moscova, cum se face de obicei, menționînd că site-ul de știri TASS niciodată nu ia interviuri fără ocazie.

"Am fost întrebat dacă Sandu într-adevăr va pleca la Moscova, am spus ”da” și m-am dus să-i iau un interviu", a spus jurnalistul.

Un astfel de interviu a fost publicat pe site-ul informațional al TASS.

"Ea nu a plecat și am fost întrebat - cum așa? Doar ai promis! Am început să clarific și cel mai interesant lucru, la sediul lui Sandu mi s-a spus că totul a stricat Dodon", a continuat Valerii Demidețchi


Însă MAE rus i-a comunicat lui Valerii Demidețchi un alt motiv pentru care vizita Maiei Sandu la Moscova nu a avut loc: "Prim-ministrul, spre deosebire de președinte, nu poate face vizite pur și simplu. El trebuie să vină cu un program și să semneze vreun document. Prim-ministrul nu poate veni doar pentru selfie pe fundalul Kremlinului. Iar dacă ea vine în calitate de prim-ministru, trebuie să aducă cu ea un pachet de documente, care sînt discutate de experții ambelor părți și semnate de șefii guvernelor".

Astfel de documente, după cum i-a comunicat lui Valeriu Demidețchi MAE al Rusiei, Guvernul Moldovei în frunte cu Sandu nu a prezentat. Iar apoi guvernul Maiei Sandu și-a dat demisia, iar vizita așa și nu a avut loc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?