X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

De ce lumea acceptă pomenile lui Şor?

21 feb. 2019,, 18:30   Politică
5352 9

Unii moldoveni folosesc pomenile lui Ilan Şor, primar de Orhei şi om de afaceri cu reputație dubioasă, care candidează pentru legislativul ţării, fiind condamnat de judecata în primă instanţă la 7 ani și 6 luni de închisoare, pentru că sînt săraci și în situații dificile.

Plus la aceasta, mai mulţi dintre ei manifestă o logică perversă și absolut imorală, greu de înțeles, conform căreia, dacă o persoană fură, dar împarte oamenilor o parte din cele furate, atunci este bine.

Această opinie a fost exprimată de politologul Boris Şapovalov, care a fost invitatul emisiunii „Întrebarea principală cu Iulia Fiodorova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md

Potrivit lui, nu trebuie să fie vorbiţi de rău sau condamnați oamenii obișnuiți care acceptă pomenile lui Ilan Şor, deoarece încă există un număr foarte mare de persoane nevoiaşe.

În același timp, el și-a exprimat uimirea cu privire la logica pervertită, absolut imorală și de neînţeles a multora dintre acești oameni, care cred că, probabil, acolo, sus, toată lumea fură și dacă Şor a furat, dar împarte şi poporului din cele furate, atunci el este bun.


„Este un paradox al psihologiei colective umane conștiente, care a fost formată intenţionat în ţara noastră în ultimii ani. Aceasta este o logică pervertită, absolut imorală, de neînțeles. Ei cred că dacă o persoană fură și împarte, acesta este un comportament bun. Care este elementul moral al acestor oameni, care vor determina viitorul tarii lor prin propriile voturi", a subliniat politologul.

La rîndul său, juristul, consilierul prezidențial în domeniul juridic și în domeniul relațiilor instituționale, Maxim Lebedinschi a remarcat că există mulți oameni în anturajul lui Şor care nu pot fi numiți nevoiași sau săraci.

„Aceștia sînt oameni apropiați de afacerea lui. Atîta doar că în jurul Şor s-a format un fel de club pe interese, în care fiecare își promovează propriul interes financiar. În consecință, ei încearcă să construiască din afacere un anumit program politic", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?