COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6801
Coronavirus stiri: 7617

De ce fostul deputat român Rizea nu este extrădat?

17 sep. 08:45   Politică
1534 0

Fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste patru ani de închioare nu este extrădat din Republica Moldova pentru că „pe rolul altei instanțe există cererea acestui personaj cu privire la contestarea decretului fostului președinte Dodon, de retragere a cetățeniei” transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Despre aceasta a declarat Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la Tv8.

„În justiția din Republica Moldova sînt două dosare inițiate de Ministerul Justiției, unul este pe recunoașterea sentinței în condamnarea din România și al doilea dosar este pe extrădare, deci ambele dosare nu se examinează dat fiind faptul că pe rolul altei instanțe există cererea acestui personaj cu privire la contestarea decretului fostului președinte Dodon, de retragere a cetățeniei.

În ambele dosare, atît pe recunoaștere, pentru că procedural dacă ești cetățean al României, condamnat în România, dar ești pe teritoriul R. Moldova prin Ministerul Justiției solicită extrădarea, dar dacă ești cetățean al R. Moldova condamnat în România, atunci prin Ministerul Justiției din România se face solicitare de recunoaștere a sentinței, asta înseamnă că ipotetic instanța noastră poate să spună în felul următor..recunoaștem sentința din România și se pune în executarea acestei sentințe pe teritoriul R. Moldova. Și în cazul extrădării este vorba deja despre un cetățean care este romîn, dar este pe teritoriul R. Moldova. Ambele dosare sînt amînate, amînate pentru că nu există o decizie pe dosarul care la inițiat Rizea împotriva decretului președintelui Dodon cu privire la retragerea cetățeniei lui Rizea”, a spus Sergiu Litvinenco.

Amintim că la 03 noiembrie 2020 fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău.


Fostul șef de stat Igor Dodon a anunțat că a semnat un decret de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽