Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

De ce este revoltat MAE al nerecunoscutei RMN?

24 oct. 2018,, 17:21   Politică
3515 4

Ministerul Afacerilor Externe al nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene a comunicat că Poliția de Frontieră a Republicii Moldova de la Aeroportul Chișinău i-a interzis intrarea șefului administrației raionului Gudauțk al Republicii Abhazia, Ruslan Ladaria, care s-a aflat în tranzit în Transnistria, pentru a sărbători Ziua Orașului Dubăsari.

Intrarea le-a fost refuzată, de asemenea, şefului Reprezentanței Oficiale a nerecunoscutei RMN în Republica Abhazia, Harry Kupalba.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al nerecunoscutei RMN, "încercările Republicii Moldova de a limita contactele internaționale transnistrene indică menținerea abordărilor distructive ale părții moldovenești".

MAI al nerecunoscutei RMN a declarat inadmisibile formele de restricții ale liberei circulații a persoanelor, aplicate de Republica Moldova, și consideră că acest pas e o altă acţiune provocatoare, care subminează bazele cooperării bilaterale și discreditează eforturile participanților internaționali la formatul de negocieri „5 + 2“ de nivelare a tuturor formelor de restricții.

Responsabili de la Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN au indicat caracterul învechit al a restricțiilor privind libera circulație în Aeroportul Chișinău și a subliniat că „aceste acțiuni inadmisibile ale părţii moldoveneşti vor deveni una dintre temele centrale la toate nivelurile dialogului, inclusiv la negocierile în formatul “5 + 2“.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?