Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

De ce deputații Adunării Populare a Găgăuziei nu pot alege speakerul?

31 ian. 2022,, 10:30   Politică
2653 0

Deputații Adunării Populare a Găgăuziei nu pot ajunge la un acord cu privire la alegerea președintelui Parlamentului găgăuz și a organelor de conducere în general, deoarece acolo există mai multe grupuri și fiecare dintre ele are propria viziune asupra situației și a perspectivelor actuale și deocamdată ei nu pot ajunge la un compromis rezonabil.

Despre acest lucru a declarat deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Victor Petrov, vorbind în emisia Sputnik Moldova, relatează Noi.md .

"De exemplu, grupul nostru vede în felul său viitorul Găgăuziei și dezvoltarea ei. Acestea sînt noi abordări ale guvernării, o nouă legislație, noi inițiative legislative care vor contribui la atragerea mai multor investiții și, prin urmare, la crearea de noi locuri de muncă pentru a opri plecarea tinerilor. Noi avem propriul nostru plan. Dar există și alte grupuri care au propria lor viziune. Și deocamdată nu putem ajunge la un numitor comun și aici este vorba, desigur, nu doar despre alegerea președintelui, ci și alegerea președinților comisiilor de profil. Este vorba despre oamenii care le vor conduce, despre nivelul lor profesional", a spus Victor Petrov.

Potrivit lui, printre deputații Adunării Populare a Găgăuziei există cadre normale, oameni care vor putea munci în folosul Găgăuziei, în folosul oamenilor din aceste funcții de răspundere.

"De exemplu, majoritatea deputaților din grupul nostru sînt deputați care au fost aleși pentru prima dată. Și vrem să participăm la viața politică a autonomiei, la viața politică a țării prin viziunea noastră asupra lumii, prin viziunea noastră asupra dezvoltării ulterioare a autonomiei. Acest lucru este foarte important pentru noi", a spus Victor Petrov.

Întrebat de ce alte grupuri din APG, de exemplu, grupul lui Constantinov, nu doresc să sprijine grupul lui Victor Petrov și astfel să cedeze locul tinerilor, el a menționat că în celălalt grup există mai mulți deputați care nu au candidat pentru primul mandat și au cîștigat, au devenit deputați ai Adunării Populare și ei sînt mai conservatori.


"Ei au văzut cum a lucrat Domnul Constantinov, lor le convine cum a activat, viziunea lui Constantinov, modul în care a condus Adunarea populară în formatul în care au lucrat deja. Și noi am văzut acest lucru. Am urmărit și noi și vedem acest lucru într-un format diferit. Nu vrem să ne întoarcem în trecut, vrem să mergem în viitor și nu vrem ca Găgăuzia să se afle într-un fel de stagnare. În aceasta constă majoritatea neînțelegerilor", a spus Victor Petrov.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?