Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

De ce anume Dumitru Robu a devenit procuror general interimar al Moldovei?

2 aug. 2019,, 14:00   Politică
4517 3

Numirea lui Dumitru Robu în funcţia de procuror general interimar al Moldovei nu a fost în niciun fel rezultatul unor careva negocieri politice.

Acest lucru a fost declarat de către vice-președintele Parlamentului din partea Blocului ACUM, Alexandru Slusari, într-un interviu pentru Europa Liberă, transmite Noi.md.

„Nu a existat niciun tîrg, a fost un proces foarte anevoios de identificare. Și aici nu-i problema de tîrg, problema e că Procuratura Generală a fost afectată de serverul Plahotniuc cel mai tare. Aceasta a fost principala pîrghie a lui. Și în sistem, practic, mai ales la nivelul central nu erau mulți procurori cu mai puține păcate și, în al doilea rînd, curajoși să-și asume curățarea acestui sistem, interimatul, știind foarte bine că peste trei luni ei trebuie să plece. Aici a fost cea mai mare problemă”, a menţionat Alexandru Slusari.

Potrivit vice-preşedintelui Parlamentului, reprezentînd, în cadrul Blocului ACUM, Platforma DA, s-au implicat și colegii lor de la PAS în identificarea candidaților, au fost mai multe candidaturi, au fost verificări prin SIS, prin diferite investigații jurnalistice. În total au fost examinate peste 10 candidaturi.

Fiind întrebat dacă are certitudinea că Dumitru Robu va face faţă actualelor provocări, Alexandru Slusari a răspuns: „Cel puțin din toți cei care au fost, cu toate criticile, această persoană tînără, care n-a figurat în investigațiile jurnalistice, noi n-am avut nicio remarcă din partea SIS-ului”.


„Această persoană a spus: „Eu îmi asum această misiune foarte grea”, știind foarte bine că sistemul în Procuratura Generală se va opune”, a menţionat vice-preşedintele Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?