COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

De astăzi, deputații din Parlamentul de la Chișinău vor utiliza votul electronic

9 sep. 12:57   Politică
1274 0

Potrivit deputatului PAS, Dumitru Alaiba, principalul avantaj al sistemului de vot electronic este că societatea va putea urmări mai ușor activitatea fiecărui deputat.

„Principalul avantaj, părerea mea, a acestui vot este faptul că societatea va putea vedea activitatea, vot după vot, a fiecărui deputat: ce proiecte a susținut, ce proiecte nu a susținut. Pînă acum nu exista asemenea informație. Deseori, unele scheme și amendamente dubioase treceau mai simplu pentru că deputații știau că se ascund după un fel de anonimitate. Nu exista un istoric al comportamentului fiecărui deputat. Astfel, acum veți putea întreba fiecare deputat de ce a susținut sau a respins, prin votul său, o lege sau alta”, a menționat Alaiba într-o postare pe Facebook, transmite Noi.md cu referire la Tv8.md.

Sistemul de vot electronic a fost cumpărat de autorități în urmă cu opt ani, după renovarea capitală a sediului Legislativului. Pentru acesta s-au cheltuit aproape 13 milioane de lei. Deși a ajuns în Legislativ încă 2013, abia peste un an, deputații l-au testat pentru prima dată, dar încercarea a eșuat din prima și nu a mai fost repetată pînă în prezent.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X