Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Datorită conlucrării între Guvern, Parlament și Președinte s-au făcut multe lucruri bune - declarație

13 oct. 2020,, 16:35   Politică
4203 3

În ultimii ani, datorită conlucrării eficiente dintre Guvern, Parlament și președinte în țară s-a făcut mai multe lucruri bune, iar această colaborare trebuie să continue, afirmă deputatul PSRM Nicolae Pascaru.

El a menționat că spre deosebire de guvernările precedente care semănau doar haos din cauza neînțelegerilor la nivelul principalilor piloni ai puterii, în perioada mandatului lui Igor Dodon au fost înregistrare multe realizări pentru oameni. Printre acestea, majorarea de salariilor pentru medici, suport mai consistent pentru pensionari și alte categorii social-vulnerabile, crearea unui climat favorabil pentru mediul de afaceri, susținerea agricultorilor, gestionarea crizei pandemice.

"Ne bucurăm că peste tot unde merge Igor Dodon este primit de lumea de la sate, oamenii vin la aceste reiuniuni și își exprimă susținerea. Oamenii conștientează că s-au făcut multe în această perioadă, lumea are încredere că ceva se soluționează: criza epidemică, problemele legate de export în Rusia pentru agricultori, ajutorul pentru pensionari. La adunările cu alegătorii, vedem că pensionarii sînt bucuroși că primesc acele ajutoare unice de sărbători. Chiar dacă indexarea nu e atît de mare, dacă adăugam acest suport financiar iese o majorare de 16%. Oamenii au văzut că în perioada mandatului său, președintele Dodon a acordat atenție tuturor categoriilor de cetățeni că vorbim de medici, învățători, pensionari, oameni de afaceri", a relatat Pascaru.

Majorarea salariilor pentru medici este o altă reușită ce merită salutată, spune deputatul. De suport constant s-a bucurat și mediul de afaceri.

"S-a desființat poliția economică, au încetat controalele nejustificate și presiunea asupra businessmanilor, acum ei se simt mai liber. Mulți au primit bani în condiții de pandemie, au fost suținuți pentru a depăși criza. Avem un lucru foate bun cind este guvernarea este unită, nu este destramată într-un haos total, care il controlează puterile de peste hotare", a mai spus deputatul.


"Datorită conlucrării între Guvern, Parlament și Președinte vedem ca s-au făcut multe lucruri bune. Primarii de la alte partide ne mulțumesc chiar, pentru ce s-a făcut. Avem nevoie de conducere care să poată mobiliza societatea. Dacă într-un an greu am făcut față, imaginați-vă ce rezultate vom avea într-un an obișnuit", a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?