Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Daniela Morari: Republica Moldova trebuie să treacă gradual la instrumentele de preaderare la UE

6 dec. 2022,, 03:00   Politică
2828 0

Republica Moldova, care a obținut în luna iunie statutul de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să treacă gradual la instrumentele de preaderare, implicit la diverse programe de finanțare din fonduri europene - a declarat șefa misiunii Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană, ambasadoarea Daniela Morari, la postul public de televiziune.

„Am identificat cu autoritățile de linie o serie de programe care sînt deja la diferite faze de negocieri pentru a deveni fie asociat, fie membru la acest program european, program pentru cooperare vamală, programe fiscale, program digital, program în domeniul sănătății”, a menționat ambasadoarea Daniela Morari.

Amintim că pentru a începe negocierile de aderare, Republica Moldova trebuie să îndeplinească mai multe condiționalități. La ședința din 24 noiembrie a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană s-a constatat că din cele 35 de acțiuni care urmează să fie finalizate pînă la sfîrșitul anului curent, au fost realizate opt. Pînă la sfîrșitul anului urmează să fie încheiate încă 11. În total, Planul conține 60 de acțiuni necesare în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidată la UE

2
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?