Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Daniel Vodă: „ Summitul va fi organizat la cele mai înalte standarte de securitate”

23 mai. 2023,, 10:45   Politică
3169 0

„Summitul CPE din 1 iunie va fi organizat la cele mai înalte standarte de securitate. R. Moldova cooperează în organizarea acestui eveniment internațional cu partenerii nu doar din UE, dar și din toate statele care participă la acest eveniment”, a declarat purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

„La ce să ne așteptăm în ziua Summitului CPE? Cît de sigur este acest petic de pămînt care va găzdui 47 de lideri de stat?”, l-a întrebat jurnalistul Dumitru Mișin pe purtătorul de cuvînt la Guvernului.

„Summitul CPE va fi organizat la cele mai înalte standarte de securitate. Nu trebuie să avem niciun dubiu. R. Moldova cooperează în organizarea acestui eveniment internațional cu partenerii nu doar din UE, dar și din toate statele care participă la acest eveniment. Avem o colaborare strînsă cu colegii din România în procesul de organizare. Din perspectiva securității, cu siguranță țara noastră va avea capacitatea să organizeze la cel mai înalt nivel acest eveniment internațional. Anumite suspiciuni legate de siguranță și securitate erau invocate și pentru Adunarea „Moldova Europeană”, inclusiv lansate de politicieni care s-au obișnuit să aducă oameni la proteste plătite. Lucru care nu s-a materializat, instituțiile statului știu să-și facă bine jobul... Efortul de securitate este coordonat de autoritățile din R. Moldova. Iar cooperarea strînsă cu alte servicii, preluarea de experiență și expertiză este un proces firesc, lucru care se întîmplă deja”, a declarat Daniel Vodă, transmite jurnal.md.

R. Moldova are onoarea să fie prima țară non-UE care găzduiește acest summit.

„Centrul politic al Europei va fi la Bulboaca, toate comunicatele de presă ale presei internaționale, care s-a acreditat într-un număr foarte mare la acest eveniment, vor vorbi despre aceea că liderii europeni se reunesc pentru a discuta beneficiile unei Europe mai sigure și mai conectate, din care noi să beneficiem”, a mai adăugat Vodă.


Amintim că, la 1 iunie 2023, R. Moldova va fi gazda celei de-a doua ediții a Summitului EPC, eveniment care reconfirmă susținerea țărilor europene pentru procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Atunci la Chișinău sînt așteptați aproximativ 50 de președinți și șefi de guverne, precum și lideri ai Uniunii Europene.

3
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?