Dăncilă i-a transmis un mesaj de susţinere Maiei Sandu şi a invitat-o la București

Dăncilă i-a transmis un mesaj de susţinere Maiei Sandu şi a invitat-o la București

Prim-ministra României, Viorica Dăncilă, i-a transmis prim-ministrei Maia Sandu un mesaj de felicitare pentru preluarea mandatului.


În mesajul său, Viorica Dăncilă a invitat-o pe Maia Sandu să efectueze prima vizită externă în România „pentru a continua tradiția colaborării firești dintre România și Republica Moldova”.


Șefa Guvernului din România își exprimă încrederea că executivul de la Chișinău va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Asociere și a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană, se spune în mesaj.


Totodată, prim-ministra Viorica Dăncilă reafirmă deplina disponibilitate a Guvernului României de continuare a Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, baza esențială a relației bilaterale dintre cele două țări.


„Pe responsabilitatea, hotărîrea și puterea de muncă a Guvernului pe care îl conduceți se vor baza prosperitatea, stabilitatea și securitatea Republicii Moldova. Consider esențial ca, în activitatea dumneavoastră și a colegilor dumneavoastră, să mențineți la cote foarte înalte angajamentul european și să promovați valorile noastre comune, europene”, subliniază prim-ministrul Viorica Dăncilă.


Șefa executivului român apreciază că este de relevanță majoră continuarea de către noul Guvern al Republicii Moldova a poziției privind reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova, în granițele sale recunoscute internațional și fără să fie afectat parcursul său pro-european.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load