X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dacă nu se va aproba bugetul, vor fi stopate majorările de salarii - declarație

2 dec. 2020,, 09:19   Politică
3807 0

Președintele Igor Dodon declară că țara nu-și poate permite să intre în noul an fără buget. Șeful statului a declarat, la Moldova 1, că dacă Parlamentul nu va vota Bugetul Public Național, atunci nu se va putea merge cu majorarea salariilor și cu investițiile masive în infrastructură.

”Dacă bugetul nu se va vota, atunci anul viitor finanțarea va avea loc conform formulei 1:12 din bugetul anului curent. Nu vom avea dreptul să cheltuim decît a 12 parte din bugetul anului 2020”, a spus Dodon.

Președintele a amintit despre experiența tristă a guvernărilor AIE, cînd bugetul pentru anul viitor nu era aprobat și țara intra în anul viitor fără acest document.

”Ei au avut experiența, AIE 1, AIE 2, unde era și Maia Sandu ministru cînd nu aprobau, intrau în anul viitor fără buget. Noi nu putem permite ca țara să intre în noul an fără buget”, a declarat Dodon.

Șeful statului susține că bugetul este orientat social și chiar dacă nu a învins în scrutinul prezidențial, inițiativele pe care le-a lansat pe parcursul acestui an vor fi implementate în continuare.


”Dublarea salariilor pentru medici, a doua etapă este prevăzută din 01 ianuarie. Este vorba despre majorarea cu încă 30%. Este vorba despre continuarea proiectului ”Drumuri bune pentru toți”, cîte un milion de lei cel puțin pentru fiecare localitate, majorarea investițiilor în construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, etc”, a menționat șeful statului.

Președintele a declarat că totul depinde de responsabilitatea deputaților și a reiterat că fracțiunea PSRM cu 37 de deputați va susține bugetul pentru anul 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?