Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dacă Guvernul va fi demis, Dodon îl va propune din nou pe Chicu la funcția de premier

21 mai. 2020,, 11:29   Politică
3831 1

Președintele Igor Dodon a declarat că actualul premier Ion Chicu este un candidat bun pentru funcția de prim-ministru, în cazul în care Guvernul va fi demis.

Șeful statului a spus, într-un interviu pentru UNIMEDIA, că dacă Executivul va cădea, atunci el, în calitate de președinte, este gata să-l desemneze din nou la funcția de premier pe Ion Chicu, dacă ultimul va fi de acord.

”Consider că un candidat bun, în cazul în care cade Guvernul, la funcția de premier este domnul Chicu. Atît timp cît nu este formalizată o altă coaliție și nu am 51 de semnături pentru un alt candidat, în calitate de președinte, pot să-l propun din nou pe domnul Chicu și exact așa și voi proceda, cel mai probabil. Voi vedea dacă va da acceptul, dacă va cădea Guvernul. El acum este premier cu toate actele în regulă dă Doamne să fie și în următorii trei ani, pînă la finalizarea mandatului actualului Parlament”, a spus Doodn.

Președintele țării a declarat că este gata să examineze candidatura la funcția de premier pentru care vor fi 51 de semnături ale deputaților.

”51 să semneze, adică Maia Sandu, Andrei Năstase, Ilan Șor și Andrian Candu să-și asume să creeze o coaliție, să semneze pentru un candidat și să-l prezinte președintelui, noi vom vedea . Sunt gata să-și asume responsabilitatea pentru această coaliție în fața alegătorilor, să facă o coaliție cu diavolul pentru a face jocul lui Plahotniuc”, s-a întrebat președintele

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?