Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Curtea de Apel Comrat a validat mandatul de bașcan al Evgheniei Guțul

22 mai. 2023,, 17:12   Politică
4654 0

Curtea de Apel Comrat a validat mandatul Evgheniei Guțul în calitate de noul guvernator al Găgăuziei.

Aceasta a validat rezultatele alegerilor pentru funcția de guvernator al Găgăuziei, potrivit cărora Evghenia Guțul, candidatul Partidului Șor, a cîștigat alegerile, transmite Noi.md

Președintele CEC din Găgăuzia, Iana Covalenco, a declarat că Guțul trebuie recunoscută în calitate de bașcan, deoarece nu a existat niciun recurs împotriva deciziei CEC și în timpul alegerilor nu au fost comise încălcări evidente, care ar fi putut afecta rezultatele alegerilor.

După cum s-a anunțat anterior, în al doilea tur de scrutin, Evghenia Guțul a obținut 52,34% din voturi, în timp ce oponentul său Grigorii Uzun a obținut 47,66%.

Rezultatele oficiale au fost confirmate de Comisia Electorală Centrală de la Comrat, iar Grigorii Uzun și-a recunoscut înfrîngerea și a declarat că respectă alegerea alegătorilor.


În cadrul ședinței extraordinare a Adunării Populare a Găgăuziei din 16 mai, Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a aprobat hotărîrea cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de guvernator, potrivit căreia candidatul Partidului Șor, Evghenia Guțul, a cîștigat alegerile pentru funcția de guvernator.


37
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?