X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Curtea de Apel Chișinău a respins contestația PLDM privind Circulara CEC

22 sep. 2020,, 12:58   Politică
2766 0

Curtea de Apel Chișinău a respins luni, 21 septembrie contestația Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) privind Circulara CEC, care interzice partidelor să finanțeze campaniile candidaților înaintați, nu are valoare juridică. Astfel, formațiunea a anunțat că a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție și a solicitat instanței anularea încheierii Curții de Apel.

„Curtea de Apel Chișinău a respins luni, 21 septembrie contestația PLDM privind Circulara CEC despre modalitatea de primire a donațiilor și de efectuare a cheltuielilor de către concurenții electorali la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Partidul Liberal Democrat, nefiind de acord cu soluția dată, a făcut azi recurs la Curtea Supremă de Justiție și a solicitat instanței anularea încheierii Curții de Apel, precum și anularea integrală a Circularei prin care CEC a îngrădit dreptul partidelor politice de a participa în campania electorală în calitate de concurenți electorali”, se arată într-un comunicat al partidului.

Amintim că, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a depus pe 17 septembrie o contestație la Curtea de Apel, prin care califică circulara Comisiei Electorale Centrale drept neconstituțională și abuzivă. Din numele formațiunii, se solicită instanței anularea integrală a actului, scrie agora.md.

Săptămîna trecută, lidera PAS, Maia Sandu, s-a arătat indignată de aceeași decizie a CEC prin care partidele politice n-ar avea voie să cheltuie banii fracțiunii în campania electorală. Sandu l-a acuzat pe președintele Igor Dodon că ar fi pus la cale această decizie pentru a frauda alegerile prezidențiale.

Drept replică, CEC a respins acuzațiile PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?