X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Curtea de Apel a pus punct în chestiunea privind înregistrarea "PAȘ" la alegeri

28 iun. 2021,, 16:09   Politică
4751 0

Judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au respins recursul depus de Partidul Noua Opțiune Istorică, care și-a schimbat denumirea în Partidul Alternativă și Șanse, abreviat PAȘ, privind obligarea CEC de a înregistra simbolul electoral al formațiunii, similar cu cel al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Decizia a fost luată astăzi, 28 iunie.

Noua abreviere a Partidului Alternativă și Șanse este la fel scrisă cu litere minuscule și încadrată între slash-uri – „/paș/”. Formațiunea și-a schimbat abrevierea o dată cu schimbarea denumirii, aprobată pe dată de 16 mai 2021.

Amintim că în ședința de marți, 22 iunie, CEC a refuzat să înregistreze simbolul electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică, redenumit în Partidul Alternativă și Șanse, din motiv că seamănă izbitor de mult cu cel al PAS.

Formațiunea politică a avut la dispoziție cîteva zile să prezinte un nou simbol electoral, lucru care nu s-a întîmplat. Astfel, cel mai probabil, formațiunea politică va figura fără un simbol în buletinele de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?