Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Curtea Constituțională, sesizată în privința retragerii cetățeniei lui Băsescu

6 feb. 2018,, 10:20   Politică
4607 2

Foștii deputați liberali Vladimir Cernat și Artur Gutium au depus o sesizare la Curtea Constituțională în problema retragerii cetățeniei lui Traian Băsescu, notează NOI.md.

Aceștia au cerut Curții să stabilească dacă argumentele care au stat la baza deciziei de retragere a cetățeniei, invocate de Igor Dodon, sînt sau nu constituționale. Principala cauză a retragerii cetățeniei a fost că la momentul respectiv Traian Băsescu figura într-un dosar penal intentat în România, aspect ce nu a fost comunicat de Băsescu.

Autorii sesizării afirmă că sintagma: „a obținut cetățenia prin ascunderea unui fapt pertinent” din Legea cu privire la cetățenie contravine prevederilor Constituției și Convenției europene a drepturilor omului.

Menționăm că la începutul anului trecut președintele Igor Dodon i-a retras cetățenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu. Fostul șef de stat român și soția sa primiseră cetățenia țării noastre în urma unui decret semnat de Nicolae Timofti.

Anterior, și deputatul PLDM Grigore Cobzac a depus o sesizare la Curtea Constituțională pe marginea acestui subiect, însă aceasta a fost respinsă, întrucît nu ține de competența Curții, ci a instantelor judecătorești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?