Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Curtea Constituțională a validat mandatele a trei deputați. Cine sînt aceștia

23 aug. 2019,, 10:10   Politică
3404 0

Serghei Cataranciuc (ACUM), Igor Himici (PP ȘOR) și Ruxandra Glavan (PDM) sînt candidații supleanți care vor ocupa fotoliile de deputați în Parlament, după ce alți legislatori au renunțat la mandate.

Hotărîrea a fost luată astăzi de Curtea Constituțională.

Ruxandra Glavan vine în Parlament după ce democrata Otilia Drăguțanu a afirmat că „ea nu este pentru politică, politica nu este pentru ea” și a renunțat la mandat.

Candidatul pe lista blocului ACUM la parlamentarele din 24 februarie, Serghei Cataranciuc a acceptat fotoliul de deputat atunci cînd colega sa de formațiune, Liliana Nicolăescu - Onofrei a plecat în componența cabinetului de miniștri al Republicii Moldova.

Iar după plecarea Mariei Albot din fracțiunea partidului Șor, locul i-a revenit lui Igor Himici. De menționat este faptul că doi candidați supleanți de pe lista formațiunii, Inna Vinnik și Vitalii Cușnir, au refuzat să vină în Legislativ.


Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, dacă un deputat ales pe listă de partid renunță la fotoliu, mandatul se atrbuie următoarei persoane conform ordinii înscrierii în listă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?