Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Curtea Constituțională a respins solicitarea de renumărare a voturilor

20 iul. 2021,, 13:26   Politică
3131 2

Curtea Constituțională a respins solicitarea Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică” privind renumărarea voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

O decizie în acest sens a fost luată marți de magistrații Curții. Decizia este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Potrivit deciziei CC, pe 16 iulie 2021, Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care a solicitat: constatarea fraudării rezultatelor alegerilor din 11 iulie 2021; renumărarea buletinelor de vot din ziua alegerilor și anularea rezultatelor alegerilor.

Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” și-a motivat solicitarea de renumărare a voturilor prin faptul că, în noaptea de numărare a voturilor, din rezultatele preliminare electronice publicate de Comisia Electorală Centrală, rezulta că Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” ar fi obținut 200 de voturi. Totuși, în ziua următoare, Comisia Electorală Centrală a anunțat că Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” a obținut 197 de voturi.

Precizăm că, Curtea Constituțională a menționat că vineri, 23 iulie, se va întruni în ședință pentru validarea mandatelor de deputați și examinarea raportului privind alegerile din 11 iulie, trimis de Comisia Electorală Centrală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?