Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Dodon privind legea antipropagandă

4 iun. 2018,, 17:29   Politică
3641 6

Curtea Constituțională a respins astăzi sesizarea depusă de șeful statului, potrivit căruia legea antipropagandă ar fi contrară Constituției.

„Curtea nu a avut motive să considere că impactul interdicției în discuție în prezenta cauză echivalează cu o ingerință disproporționată în libertatea de exprimare sau în dreptul de acces la astfel de informații”, se arată în hotărâre.

Curtea a reținut că nu este lipsită de rațiune aplicarea interdicției doar în cazul serviciilor de programe difuzate prin radio și televiziune, pentru că aceste programe rămân a fi, în anul 2018, în Republica Moldova, cea mai influentă sursă de comunicare a ideilor. În ciuda evoluției semnificative din ultimii ani, nu există dovezi că știrile de pe internet ar fi avansat pe locul de frunte pe care îl ocupă programele de radio și de televiziune în materie de furnizare a informațiilor, astfel încât să existe nevoia aplicării unor măsuri speciale și în cazul unor surse din internet.

Curtea a considerat important faptul că interdicția se limitează doar la transmiterea programelor de televiziune sau de radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care nu sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, în Statele Unite ale Americii, în Canada sau în statele care au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

„Persoanele presupus a fi afectate prin limitarea accesului la programele respective de televiziune sau de radio au la dispoziție alte surse de informații, au subliniat judecătorii constituționali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?