Curtea Constituțională a Moldovei nu a aprobat sesizarea opoziției privind prelungirea stării de urgență

14 mar. 21:58   Politică
1929 1

Curtea Constituțională a Republicii Moldova nu a aprobat sesizarea opoziției privind prelungirea de către Parlament a stării de urgență în țară.

Această decizie a fost luată în cadrul ședinței de marți și publicată pe site-ul instanței.

"Procesul privind controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului privind prelungirea stării de urgență se încheie", se arată în text.

În partea sa explicativă, se remarcă faptul că, la examinarea cererii, a fost "constatată paritatea voturilor între judecători”.

La începutul lunii februarie, Parlamentul Republicii Moldova a prelungit starea de urgență pe întreg teritoriul țării cu încă 60 de zile, începînd cu 4 februarie 2023.


Deputații au aprobat decizia corespunzătoare la propunerea Guvernului.

Necesitatea prelungirii stării de urgență în Republica Moldova cu încă 60 de zile se datorează riscurilor și amenințărilor continue legate de securitatea energetică, precum și securitatea națională, în contextul războiului din Ucraina.

După cum s-a menționat, prelungirea stării de urgență va oferi posibilitatea de a utiliza mecanismele și pîrghiile create anterior, în special în domenii atît de importante precum asigurarea țării cu energie electrică și gaze naturale, gestionarea fluxurilor de refugiați, asigurarea ordinii și securității publice, inclusiv securității la frontieră, furnizarea de servicii medicale/sociale, accesul la educație și piața muncii a refugiaților din Ucraina etc.

1
0
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий