Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă scoaterea în afara legii a Partidului Șor

13 mai. 2021,, 21:06   Politică
2809 4

Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările depuse de deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău, Maria Ciobanu și Liviu Vovc privind controlul constituționalității Partidului Politic Șor.

Autorii sesizărilor consideră că Partidul politic Șor trebuie declarat neconstituțional. În acest sens, autorii sesizărilor fac trimitere la cîteva hotărîri judecătorești prin care instanțele de judecată au anulat înregistrarea unor candidați electorali din partea Partidului politic Șor în legătură cu utilizarea mijloacelor bănești nedeclarate, cu coruperea alegătorilor, cu finanțarea campaniei electorale din mijloace bănești din străinătate sau cu transportarea organizată a alegătorilor. De asemenea, autorii sesizărilor fac trimitere la cazurile de ridicare a imunității unor deputați din cadrul Partidului politic Șor în legătură cu investigarea unor cazuri penale. Totodată, autorii sesizărilor fac trimitere la o decizie judecătorească cu privire la condamnarea la șapte ani și șase luni de închisoare a dlui Ilan Șor, Președintele Partidului Șor, pentru comiterea infracțiunilor de escrocherie și spălare de bani și la o decizie de anunțare în căutare a acestuia.

„Se declară inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic Şor, depuse de dl Dinu Plîngău, dna Maria Ciobanu, dl Liviu Vovc și dl Octavian Țîcu, deputați în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată în hotărîrea Curții Constituționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?