X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Coloanele auto sînt interzise în Moldova, dar nu și pentru Șor

12 feb. 2019,, 08:41   Politică
3035 1

Din decembrie anul trecut, în Moldova, au intrat în vigoare modificări ale legislației care prevăd interzicerea circulației coloanelor de autovehicule pe drumurile publice.

Acum, pentru coloanele auto, care au devenit un fel de tradiție, sînt prevăzute amenzi. Dar, se pare că legea nu este pentru toți lege, scrie btv.md.

Duminică, 10 februarie, Partidul Șor a organizat un miting la Bălți. Unul dintre candidații pentru funcția de deputat din partea partidului omului de afaceri cu o reputație dubioasă, Ilan Șor, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie a unei coloane de mașini care trece pe străzile orașului și a scris că au participat mai mult de 50 de mașini.

Este de remarcat faptul că amendamentele la lege au fost făcute în cadrul luptei complexe a Republicii Moldova pentru securitatea pe drumurile țării. Deci, probabil, cincizeci de autoturisme care claxonează și cu steaguri care ies de pe ferestre nu încurcă circulației rutiere.

Pe una dintre fotografii se vede că lîngă coloană se află o mașină de patrulare și ofițeri de poliție. În restul fotografiilor, unde coloana se mișcă prin oraș, escorta poliției nu este vizibilă.


Un candidat la funcția de deputat din partea Partidului Nostru, Ivan Osoianu, a scris pe o rețea socială:

"Începînd cu data de 9 decembrie 2018, în Moldova este interzisă mișcarea mașinilor în coloane pe drumurile publice. Dar partidului lui "Șor în lege" nu-i pasă de aceasta. Pentru cineva care, sub "acoperișul" democraților, poate să scoată bani din bănci și nu este tras la răspundere pentru asta, încălcarea regulilor circulației rutiere este o nimica toată".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?