X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Curiozități despre noua componență a Parlamentului: Care este ponderea femeilor

23 iul. 2021,, 15:28   Politică
2954 5

Circa 40 de femei vor fi în noul Parlament! S-ar întîmpla pentru prima dată în istoria Republicii Moldova.

Cele mai multe ar fi din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, care, de altfel, ar obține majoritatea parlamentară. Între timp, cel mai tînăr ales al poporului ar putea avea 22 de ani, iar cel mai în vîrstă – 81 de ani.

Eugeniu Sinchevici, în viitorul Parlament, ar putea fi cel mai tînăr ales al poporului. Acesta are 22 de ani, iar la scrutinul din 11 iulie a candidat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Întrebat dacă s-a visat vreodată deputat anume la această vîrstă, tînărul a precizat că această funcție nu reprezintă pentru el nimic altceva decît o modalitate prin care poate face viața tinerilor mai bună.

Cel mai în vîrstă ales al poporului este Eduard Smirnov din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Acesta are 81 de ani și ar putea fi deputatul care va prezida prima ședință a Parlamentului. La fel, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova în Parlament ar putea accede 44 de femei. Cele mai multe vin din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, fiind vorba de 25 de reprezentante ale sexului frumos.


În fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor ar putea fi 13 femei, iar de la Partidul ȘOR – 2. Printre deputații care vor reveni în Parlament după o pauză mai îndelungată se numără Vladimir Voronin. Acesta ar putea să ocupe fotoliul de deputat după o întrerupere de aproape trei ani.

Ultima dată, Partidul Comuniștilor a ajuns în Legislativ în 2015.

Astăzi Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate și mandatele deputaților, după ce a recepționat adresarea Comisiei Electorale Centrale (CEC).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?