X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Curățarea sistemului de corupți și Slusari premier. Năstase, despre prioritățile sale la Președinție

21 oct. 2020,, 09:35   Politică
3571 1

Candidatul Platformei DA la funcția de președinte, Andrei Năstase, a vorbit în cadrul unor dezbateri televizate despre prioritățile sale pentru mandatul de președinte.

Năstase a menționat că vine în această campanie cu „un proiect de țară bine structurat, bazat pe realitățile din R.Moldova, pe nevoile și suferințele oamenilor”. Potrivit lui, primul lucru pe care îl va realiza în cazul în care va fi ales președinte, este să pună în aplicare hotărîrea Parlamentului cu privire la starea de capitivitate, adoptată după alegerile parlamentare din 2019.

„Este un lucru important pentru a elimina din administrația publică elementele oligarhice, mafiotice, toxice. Apoi, odată eliminate vor fi supuse controlului averile procurorilor, miniștrilor, deputaților, actualilor și foștilor președinți. Atunci cînd nu își vor putea demonstra legalitatea provenienței, aceste averi să fie confiscate și redate statului”.

O altă prioritate anunțată de Năstase este desemnarea vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari, în calitate de premier. Politicianul afirmă că în cazul în care nu se vor găsi voturi în Parlament pentru a susține candidatura lui Slusari, vor fi declanșate alegeri anticipate.

„În cazul în care la acest lucru nu se ajunge, vom ajunge după două încercări la alegeri anticipate și, bineînțeles, într-o nouă conjunctură voi veni cu aceeași candidatură”, a declarat Năstase.


Printre scopurile enumerate de Năstase pentru un eventual mandat de președinte se mai regăsesc: depășirea crizei economice și pandemice, a crizei sociale, relansarea economiei, crearea de noi locuri de muncă, deschiderea de noi întreprinderi mici și mijlocii, investiții în agricultură, modificarea articolului 47 din Constituție, care să prevadă stabilirea pensiei minime și a salariului minim peste minimul de existență.

Întrebat de unde intenționează să găsească bani pentru majorarea pensiilor, Năstase a menționat că prin eliminarea schemelor și economiei tenebre.

„Prin detenebrizarea economiei putem scoate circa 35 de miliarde de lei în doi trei ani, eliminăm schemele criminale, achizițiile publice trucate, afacerile cu statul făcute de tot felul de șmecheri. Bani sînt! Dacă s-au găsit pentru a se fura cu miliardele, crediți-mă că sînt”, a subliniat candidatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?