Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cum sînt falsificate rezultatele sondajelor online (VIDEO)

11 noi. 2020,, 20:07   Politică
6201 1

Rezultatele sondajului pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Moldova, realizat de site-ul Votum.md, sînt falsificate.

Despre aceasta vorbesc internauții după ce au analizat în timp real filmarea făcută timp de 9 ore a procesului de vot și rezultatele finale anunțat de organizatorii sondajului.

Internauții au atras atenția asupra faptului că, potrivit analizei care au făcuto, în statisticile care indică vîrsta celor care au votat, procentele nu s-au modificat în toate cele 9 ore de înregistrare video. Același procent a fost în rezultatele votului din primul tur, pînă la cele mai mici detalii. În același timp, suma tuturor procentelor din statisticile de vîrstă a constituit 90,11% în loc de 100%. Voturile care au fost înregistrate timp de 9 ore de filmare nu corespund cu procentul care apărea pe site. Timp de 9 ore de filmare în direct pentru Igor Dodon au votat cel puțin 65% din participanți!

Cetățenii sînt revoltați că votum.md falsifică în mod grosolan rezultatele sondajului.

Sondajul pe sursa Votum.md pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale s-a desfășurat începînd cu 3 noiembrie, timp de 7 zile, iar în această perioadă au votat 22.684 de persoane. Totodată, candidatul PAS, Maia Sandu, ar fi adunat 68,68% din voturile respondenților (15579 persoane), iar candidatul independent Igor Dodon 31,32% din voturi (7105 persoane).


Este cunoscut faptul că votul online adesea nu reflectă realitatea, deoarece nu implică toate grupurile de cetățeni care au dreptul de vot. Datele votului online nu arată nici o imagine exactă și nici un rezultat cel puțin aproape de adevăr. La sondajele online pot participa atât minorii care nu au dreptul lavot, cât și cetățenii străini etc. Totodată, este posibilă și votarea multiplă prin înregistrarea mai multor conturi false a persoanelor minore, sau a cartelelor SIM cumpărate exact pentru aceasta ș.a.m.d.

Datele sondajelor online nici nu arată imaginea reală a preferințelor politice ale majorității populației și nu au nimic de-a face cu realitatea. Acest lucru este confirmat de rezultatele unui sondaj online realizat la alegerile prezidențiale din 2016 pe același site votum.md, care au arătat că primul loc va fi ocupat de Maia Sandu, iar Igor Dodon se va poziționa pe al doilea, iar în realitate rezultatele au fost cu totul altele.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?