X 
Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 905

Cum se va schimba viața oamenilor după ce R.Moldova a devenit candidat la UE. Ce spune Sandu

24 iun. 11:28   Politică
664

Viața oamenilor nu se va schimba spre bine începînd de mîine, iar procesul de euro-integrare este unul de lungă durată. Declarația aparține președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unui briefing de presă.

”Există claritate pe reformele care trebuie să le facem pînă la sfîrșitul acestui an și acolo sînt vizate mai multe domenii dar în special combaterea corupției și reforma justiției, acțiuni care trebuie să îmbunătățească mediul concurențial în RM. La această etapă acestea sînt acțiunile și aici în mare măsură lucrurile depind de noi dar și de ce se va întîmpla în Ucraina. Lucrurile nu se schimbă peste noapte, pentru noi acest statul este o speranță, o lumină de la capătul tunelului. Ne ajută pe noi pe toți să credem în perspectiva europeană a RM, ne ajută investitorii să vină în RM și tinerii să rămîne aici - acasă”, a declarat Sandu.

Reamintim că la 23 iunie, Consiliul European i-a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. De asemenea, acest statut a fost acordat și pentru statul vecin, Ucraina. Anunțul a fost făcut joi seara de către președintele Consiliului European, Charles Michel. Autoritățile de la Chișinău au declarat că decizia adoptată de către toți cei 27 de lideri europeni în cadrul Summit-ului Consiliului Uniunii Europene este una istorică și care deschide o nouă filă în istoria modernă a țării.

Statutul de candidat la aderare acordat Republicii Moldova vizează realizarea mai multor reforme importante. Printre care: lupta cu corupția, reforma justiției, implementarea angajamentului de „dezoligarhizare”, lupta împotriva criminalității organizate, a spălării banilor, reforma administrației publice, inclusiv îmbunătățirea procesului de achiziții publice, sporirea implicării societății civile în procesele de luare a deciziilor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав