X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum sărbătoresc Moldova și Belarus împlinirea a 30 de ani de la stabilirea de relații diplomatice

15 noi. 2022,, 16:30   Politică
2379 1

Chișinăul a găzduit o serie de evenimente dedicate împlinirii a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Moldova și Belarus.

Astfel, la Ambasada Belarusului în Moldova a avut loc o recepție solemnă cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Belarus și Moldova.

Protocolul privind stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări a fost semnat la 19 noiembrie 1992 la Chişinău.

În special pentru această dată semnificativă, Belpochta a emis un plic cu o ștampilă poștală originală.

Potrivit ambasadei Belarusului la Chișinău, în cadrul recepției, la ceremonia solemnă au participat ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Belarus Anatoli Kalinin și reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Serghei Mihov.


De asemenea, pentru oaspeții prezenți la Ambasadă a fost vernisată o expoziție foto, care reflectă cele mai semnificative evenimente din istoria relațiilor bilaterale Belarus-Moldova din ultimele trei decenii.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai structurilor de stat ale Republicii Moldova, deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, corpul diplomatic acreditat în Moldova, conducerea mai multor regiuni din Moldova cu care Belarus întreține legături strînse, parteneri de afaceri ai Republicii Moldova, precum și activiul diasporei belaruse din Moldova.

Ambasada Republicii Moldova la Minsk a fost deschisă în septembrie 1993, iar misiunea diplomatică a Belarusului în Moldova a fost înființată în mai 1995.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?