Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum să transformăm Moldova într-o țară prosperă? Opinie

16 mai. 2022,, 13:30   Politică
2974 0

Este o greșeală să credem că cineva la Bruxelles stă și se gîndește cum să transforme Moldova într-o țară prosperă și să-i facă fericiți pe moldovenii săraci. Fiecare țară trebuie să muncească din greu și să-și construiască propria fericire, la fel ca orice persoană, și țara trebuie dezvoltată ținînd cont de toate interesele sale.

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul jurnalist Valerii Demidețki, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", relatează Noi.md.

"Toate țările au propriile lor interese. Dacă Occidentul sugrumă Rusia, atunci nu Occidentul este rău. El are propriile sale interese. Nouă ne-a fost impus acest principiu stupid că toți la Bruxelles stau și se gîndesc cum să transforme Moldova într-o țară prosperă și să-i facă fericiți pe moldovenii săraci. Nu e adevărat. Fiecare țară trebuie să decidă pentru sine. Ca în viață, fiecare ar trebui să-și construiască propria fericire", a spus Valeri Demidețki.

El a atras atenția asupra faptului că, chiar dacă Germania nu va dori să renunțe la gazul rusesc și acolo există un lobby puternic pentru gazul rusesc, fără de care nu poți fi competitiv, Moldova 100% nu ar trebui să vrea să renunțe la gazul rusesc al Gazprom, deoarece populația va trebui să plătească bani nebuni pentru gaz.

"Avem o conductă, avem gaz, putem negocia cu Gazprom privind condițiile avantajoase de aprovizionare", a subliniat jurnalistul.


Valerii Demidețki a mai spus că Moldova trebuie să se ocupe de reglementarea transnistreană, de altfel de acest lucru se va ocupa altcineva.
"Și cu siguranță nu va fi în interesul nostru. Dacă vrei să rezolvi ceva în interesul tău și să ai propriul tău interes, trebuie să te ocupi de acest lucru. Să te ocupi, dar nu să te prefaci că te ocupi", a remarcat jurnalistul.

De asemenea, el crede că, cu cît businessul din Transnistria este mai activ și are mai mult succes, cu atît problema energetică în Moldova va fi mai calmă.

"Uzina Metalurgică Moldovenească și Centrala termoelectrică de la Cuciurgan au fost construite nu numai de Transnistria, ci de toți cei care locuiesc pe malul stîng și drept al Nistrului. Nu este o coincidență faptul că acestea sînt numite Uzina Metalurgică Moldovenească și Centrala termoelectrică moldovenească, deși sînt situate în Transnistria, iar aceeași Centrală termoelectrică de la Cuciurgan aparține companiei ruse Inter RAO și primește preferințe privind prețul gazului. Și noi trebuie să ne folosim de acest lucru. De ce nu", a spus Valerii Demidețki.

7
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?