X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum s-a votat în sectoarele Capitalei pentru Ion Ceban

4 noi. 2019,, 07:50   Politică
5512 3

Se pare că votul decisiv pentru Ceban a venit din partea sectoarelor capitalei, care, cu o singură excepție (Ciocana), au votat în favoarea lui.

Contracandidatul său Andrei Năstase, a cîștigat încrederea oamenilor din suburbii, însă voturile acestora nu i-au fost de ajuns.

Ion Ceban a fost favorit la Botanica. Sectorul l-a votat în proporție de peste 61%, iar Năstase a acumulat cu circa 25% mai puțin.

La Buiucani, pe cei doi i-au despărțit circa 1200 de voturi sau 2%, în favoarea lui Ion Ceban, iar la Rîșcani - tocmai 15%, balanța înclinînd din nou spre Ceban.

Ciocana a fost unicul sector unde Andrei Năstase a ieșit victorios, însă și aici la limită. Pentru el și-au dat votul 50,91% din locuitori.


În Centru, în schimb, cei doi au mers aproape în același pas. În final, Ion Ceban a cîștigat cu doar 94 de voturi diferență.

Și la Condrița lupta a fost strînsă, iar socialistul a luat cu 22 de voturi mai mult. Totuși, cea mai mică diferență între cei doi s-a înregistrat la Budești. Aici, Ion Ceban a cîștigat cu doar șase voturi diferență.

Pe de altă parte, Andrei Năstase a cîștigat în mai multe suburbii din capitală. De exemplu, la Grătiești acesta a fost votat de peste 76% din locuitori. Pentru el și-au dat majoritatea voturilor localnicii din Cruzești și Trușeni - sub 68%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?