Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Cum s-a schimbat topul încrederii în politicieni după căderea regimului

24 iun. 2019,, 13:21   Politică
3580 1

Șeful statului Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu și vicepremierul Andrei Năstase se bucură în prezent de cea mai mare încredere a cetățenilor, arată datele sondajului publicat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova.

Potrivit cercetării, Igor Dodon se bucură de încrederea a 24,5% dintre cetățeni, în șefa Guvernului, Maia Sandu, au încredere 15,8% dintre moldoveni, iar 13,6% îl susțin pe actualul vicepremier și ministru de Interne, Andrei Năstase.

Reprezentanții Partidului Democrat, care s-au aflat pînă acum la guvernare, se află la coada clasamentului, bucurînduse de încrederea a mai puțin de unu la sută dintre cetățeni. În Vladimir Plahotniuc și Pavel Filip au încredere doar cîte 0,9% dintre respondenții sondajului.

Precizăm că, aproape 13 la sută dintre persoanele chestionate au spus că nu au încredere în politicieni.

Sondajul a fost efectuat în perioada 11-22 iunie, pe un eșantioan de 1191 de persoane din 87 de localități, cu excepția regiunii transnsitrene și are o marjă de eroare de trei la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?