TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum intenționează Maia Sandu să dizolve Parlamentul

Președintele nou-ales al Moldovei, Maia Sandu, după inaugurarea sa, va încerca să obțină dizolvarea Parlamentului, folosind toate pîrghiile existente, dar ea va merge doar pe calea constituțională.

Declarația a fost făcută de către deputatul PAS în Parlamentul Republicii Moldova, Oazu Nantoi, în cadrul unui interviu acordat Radio Svoboda, transmite Noi.md.

"Pot să spun că Maia Sandu va merge doar pe calea constituțională. Și vom încerca să-l convingem pe prim-ministru să-și dea demisia și apoi să folosească acea prevedere în Constituție, care ar permite dizolvarea parlamentului, dacă în termen de 45 de zile au loc cel puțin două încercări nereușite de creare a unui nou guvern, atunci curtea Constituțională dă undă verde dizolvării parlamentului. Dar acestea sînt planurile noastre. În parlament sînt foarte multe persoane care își dau seama că nu vor ajunge în noul parlament, cu toate acestea, noi vom pune presiune și vom folosi toate pîrghiile pentru a obține dizolvarea parlamentului și, respectiv, de a desfășura alegerile parlamentare, pentru ca în rezultatul acestora acei deputații în parlament, care se identifică cu clanul mafiot al lui Plahotniuc, să se afle în minoritate, iar în mod ideal, ar fi bine ca ei în general să nu ajungă acolo", a menționat Oazu Nantoi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load