Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum i-a vîndut Platon pachetul de acțiuni la BEM lui Șor și cîte milioane a plătit acesta

31 iul. 2019,, 07:40   Politică
3620 1

În iarna anului 2013, Veaceslav Platon s-a înțeles cu Ilan Șor să-i vîndă pachetul de 40% din acțiunile Băncii de Economii pentru 30 de milioane de dolari.

Dezvăluirile au fost făcute de Platon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„În ianuarie-februarie 2013 s-a apropiat de mine Șor… I-am spus 30 de milioane, deși în tranzacția anterioară cu Plahotniuc acțiunile BEM au fost evaluate la 10 milioane. Eu am umflat prețul. Peste două zile, Șor mi-a spus că este de acord. Și eu bucuros am anunțat partenerii: băieți am făcut 20 de milioane pe loc drept într-un an. Bem șampanie”, a povestit Platon.

Omul de afaceri mai spune că, după ce s-ar fi înțeles cu Șor, ar fi intervenit Vladimir Plahotniuc care a cerut înapoi pachetul de acțiuni al BEM pe care îl vînduse mai devreme, motivînd că le-a cedat prea ieftin. Plahotniuc a cerut 5 milioane de dolari, suplimentar la cele zece milioane pe care i le plătise Platon pentru acțiunile BEM.

„Peste o perioadă, Ilan Șor nu plătea nimic pe tranzacție și Plahotniuc a spus că nu-l interesează. Să plătesc eu… Eu i-am propus lui Șor să amăgim că am anulat tranzacția, dar el alerga la Plahotniuc și îi povestea despre toate propunerile mele”, afirmă Platon.


Acesta dezvăluie că discuta direct cu Plahotniuc pe acest subiect, se întîlnea cu el cam o dată pe lună și nu putea să nu-i plătească bani suplimentari acestuia din afacerea de la BEM, pentru că avea să-l preseze cu ajutorul Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Generale: „Avînd toată această bogăție, CNA și Procuratura, putea să-mi facă probleme”, a motivat Platon.

În final, Platon afirmă că i-a întors lui Plahotniuc acțiunile de la BEM și acesta i le-a vîndut ulterior lui Ilan Șor. Platon crede că cele 30 de milioane de dolari, care în Raportul Kroll sînt atribuite firmelor afiliate lui Plahotniuc, ar fi de fapt plata lui Șor pentru acțiunile BEM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?