Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cum explică responsabilii de la ANI eliberarea certificatului de integritate pentru Șor

3 ian. 2019,, 16:50   Politică
4327 2

Autoritatea Naţională pentru Integritate (ANI) nu vede nicio problemă în eliberarea certificatului de integritate afaceristului cu o reputaţie dubioasă Ilan Şor, chiar dacă acesta este principalul suspect în dosarul „furtul miliardului”.

Solicitat de Noi.md, şeful direcţiei juridice din cadrul ANI, Sergiu Popov, a declarat că existenţa anumitor dosare pe rol sau a unor hotărîri judecătoreşti, care nu sînt definitive, nu împiedică pe nimeni să obţină un certificat de integritate.

„Noi nu putem îngrădi dreptul unei persoane de a primi acest document, dacă ea se încadrează în toate cerinţele. Dacă în Legea integrităţii era stipulat că acest certificat trebuie să includă şi informaţiile despre dosarele care sînt pe rolul instanţei sau despre alte impedimente de a obţine acest certificat, atunci nu l-ar obţine. Noi nu putem să spunem că ne place sau nu persoana în cauză”, a menţionat Sergiu Popov.

Controversatul om de afaceri, Ilan Şor, s-a deplasat pe 20 decembrie la sediul ANI de unde a solicitat certificatul de integritate. Peste cîteva zile, Şor anunţa oficial că va candida la alegerile parlamentare din 2019 şi că se vrea premier, iar dacă visul i se va realiza el va muta sediul Guvernului la Orhei.

Colac peste pupăză! Astăzi, Comisia Electorală Centrală a decis să nu înregistreze Partidul ȘOR în cursa electorală pe circumscripția națională, din cauza unor neconformități la dosarele depuse de partid.


Formațiunea politică mai are timp pînă pe data de 24 ianuarie să rezolve toate neconformitățile și să ceară repetat înregistrarea în alegeri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?