COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6860

Cum explică Platforma DA eșecul său în alegerile parlamentare

22 iul. 11:50   Politică
2106 2

Sînt multe circumstanțe care au dus la rezultatul atît de modest al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA) la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, inclusiv polarizarea electoratului și dorința cetățenilor de a vota util pentru un partid care, în opinia lor, avea șanse mai mari de a cîștiga și de a schimba puterea.

Această opinie a fost exprimată de către președintele interimar al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Dinu Plîngău, în cadrul emisiunii "Interviu exclusiv" cu Nina Dimoglo, răspunzînd la întrebarea, prin ce se explică faptul că platforma DA nu a ajuns în parlament, transmite Noi.md.

"Mulți experți cred că acesta a fost al treilea tur a alegerilor prezidențiale și, desigur, altor partide lea fost foarte, foarte greu. Pentru noi acest rezultat a fost unul neașteptat. Ne-am gîndit că vom accede în Parlament. Am avut o echipă destul de bună de deputați. Am intrat în această campanie cu imaginea deputaților și ne-am gîndit că mesajul nostru ne va ajuta, că suntem cea mai activă fracțiune din Parlament și avem oameni buni ca Slusari, Munteanu, Grigoriu, Vovc și alți deputați care au fost foarte activi și au prezentat cele mai multe proiecte în Parlament. Dar oamenii și-au dorit foarte mult schimbări și și-au dorit cu tărie să schimbe guvernarea și au folosit o voce utilă, au decis să voteze în alegeri util în favoarea partidului care avea mai multe șanse să schimbe guvernul și alte lucruri în țară", a spus Dinu Plîngău.

Potrivit lui, eșecul privind intrarea în noul parlament înseamnă că Platforma DA nu va avea tribună pentru a-și promova ideile.

"Avem un program bun de ajutor pentru fermieri, întreprinderile mici și mijlocii, descentralizare etc. Desigur, dorim să promovăm în continuare aceste idei și proiecte. Dar noi nu vom mai avea tribuna parlamentară. Dar nu sîntem obișnuiți cu asta. Vom fi din nou o opoziție extraparlamentară, am fost acolo din 2015 patru ani și sîntem în Parlament de abia doi ani. Vom face totul pentru a ne face vocea auzită în afara Parlamentului", a spus Dinu Plîngău.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽