X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cum explică Leancă decizia Grupului PPEM de a vota împreună cu opoziția

27 sep. 2018,, 16:39   Politică
4042 1

„Votul de azi trebuie să fie interpretat ca un interes major pentru procesul de investigație a fraudei bancare. Toți, atît în interior, cît și în exterior, înțeleg și vorbesc despre faptul că este un proces prea lent.

Este necesar să știm cine sînt vinovații și cînd vor fi recuperați banii furați”, a declarat președintele PPEM, Iurie Leancă după ce azi grupul parlamentar din care fac parte colegii săi au votat alături de opoziția parlamentară pentru audieri pe marginea „fraudei bancare”.

Întrebat fiind dacă acest vot ar putea fi un semnal de răcire a relațiilor dintre PD și PPEM, Iurie Leancă a spus că există disensiuni, dar este prematur de a trage astfel de concluzii.

„Am discutat cu colegii lucruri cu care sîntem de acord și cu care nu. Există opinii diferite, dar nu am ajuns la faza în care să putem concluziona ceea ce m-ați întrebat. Să nu ne grăbim”, a declarat Leancă.

Vom aminti că Grupul PPEM a votat împreună cu toți deputații din opoziție propunerea de a fi audiat Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, Procurorul General, Eduard Harunjen, Procurorul Anticorupție, Viorel Morari și Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea. Președintele comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă a explicat votul grupului PPEM prin faptul că în primăvară deputații au decis la comisie ca BNM să desecretizeze Raportul Kroll 2 și să-l împartă deputaților, iar acest lucru nu s-a întîmplat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?