Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cum comentează Sturza demisia lui Spatari

10 ian. 2023,, 15:39   Politică
4115 1

Fostul premier Ion Sturza regretă plecarea lui Marcel Spatari de la Ministerul Muncii, apreciind înalt prestația acestuia în calitate de ministru.

Sturza subliniază că în această demisie nu trebuie căutate subtexte, "realitățile personale deseori sunt mai presus decît „obligațiile” publice", afirmă fostul premier.

"Curg laudele și regretele la adresa lui Marcel Spatari, ministrul muncii, care și-a anunțat retragerea din funcție. Curg teoriile conspirației. Și mie îmi pare rău de decizia luată de domnul Spatari, a făcut o treabă bună la minister. Și mai bine a comunicat cu publicul, lucru care nu e de ici, de colo.

Dar... să nu căutăm subtexte. Realitățile personale deseori sunt mai presus decît „obligațiile” publice. Familia – la distanță, copii mici și remunerare mică. Chiar ridicol de mică. Mai puțin de 800 de euro... Nu, nu pe oră, pe lună! Un bărbat în floarea vîrstei, cu responsabilități față de familie are de ales între datorie și rata de la bancă, banal spus. Anume din aceste considerente foarte mulți oameni profesioniști, inclusiv din diaspora au refuzat să ocupe funcții, iar unii au cedat la scurt timp.

Cum se întîmplă că noi dăm pe mana cuiva soarta noastră, miliarde de euro, dar îi remunerăm cu un salariu mediu pe economie? Vrem să fim „corecți” față de alți salariați? Populism...


Atunci vom avea ceea ce avem. Sau ce am avut, deștepți dar cu mîna lungă pînă la „fund”. Cutumă puțin schimbată în perioada lui Plaha - pliculeț cu hîrtii verzi din ciubărul mare furat cu vagonul. Să fure avea voie doar el. Și să împartă tot el", a scris Ion Sturza pe rețelele de socializare.

Fostul premier se arată convins că remunerarea în cazul oamenilor de stat trebuie să fie mult mai mare, față de ce se oferă la ora actuală.

"O spun cu o doză mare de încredere, astăzi la nivel înalt - președinție, parlament, guvern, agenții importante - nu fură nimeni. E o mare realizare! Dar cît putem să-i umilim pe acești oameni cu o remunerare mai mult decît simbolică? Sau revenim la vechiul sistem - nu contează salariul, contează postul, iar politica este cel mai profitabil business din țară?", a mai adăugat Sturza.

3
0
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?