X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cum comentează Sîrbu demisia judecătorilor Curții Constituționale

26 iun. 2019,, 17:19   Politică
4990 5

Democratul Sergiu Sîrbu a declarat că decizia judecătorilor Curții Constituționale de a demisiona s-ar datora presiunilor politice din partea actualei guvernări.

Contactat de Unimedia, acesta a afirmat că acest fapt este un precedent neplăcut pentru Republica Moldova. „Eu cred că trebuie să înțelegem și contextul. Contextul este o presiune fără precedent, la care a fost supusă cu regret unica autoritate juridică constituțională. În ultimele zile, ultimele săptămîni o astfel de presiune nu a mai fost niciodată. O astfel de presiune contravine Constituției. Niciodată nu vom putea să avem instituții independente dacă noi nu vom respecta prevederile Constituționale și nu vorbesc aici de CC. Nu vreau să comentez decizia judecătorilor, eu doar vreau să regret acele acțiuni orchestrate de presiune politică față de multe instituții independente, fără a avea careva probe. Sper că noua coaliție, noua guvernare nu va mai orchestra acțiuni politice și față de orice demnitar public”.

Sîrbu a mai adăugat că aceasta este un precedent, care nu este foarte plăcut, iar „astfel, independența instituțiilor statului va fi doar pe hîrtie. „

Regretăm doar precedentul care pe viitor va fi anulată orice independență la orice instituție. Și probabil că actuala guvernare sesizează acest fapt, probabil acționează pe emoții, dar pe viitor am putea să avem consecințe și repercusiuni foarte neplăcute ce ține de dezvoltarea unui stat de drept”, a conchis acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?