X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cum comentează Sandu hotărîrea de a suspenda modificările la legea privind SIS

8 dec. 2020,, 09:52   Politică
9459 11

Președinta aleasă Maia Sandu așteaptă o decizie finală în legătură cu proiectul de lege privind preluarea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din subordinea președintelui și transmiterea în subordinea Parlamentului.

Sandu și-a exprimat speranța că va fi o decizie favorabilă asupra sesizărilor depuse, inclusiv pe celelalte proiecte de legi votate de majoritatea parlamentară.

Declarații în acest sens au fost făcute pe platoul emisiunii „În PROfunzime” de la PRO TV Chișinău în seara de luni, notează realitatea.md.

„Bineînțeles, noi așteptăm decizia finală. Nu știm exact cînd va avea loc sau cînd va veni decizia Curții. Este un prim pas, din punctul nostru de vedere pozitiv, dar așteptăm decizia Curții și pe acest subiect și pe alte subiecte, adică legile care au fost votate în două lecturi, foarte rapid, cu încălcarea tuturor regulilor, acolo am putut contesta. Pe anumite legi care au fost aprobate doar în prima lectură nu au putut fi contestate”, a declarat Maia Sandu.

Curtea Constituțională a dispus ieri suspendarea legii care prevede transferarea SIS-ului din subordinea Președinției în cea a Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?