Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cum comentează partidul Şor protestele diasporei din Italia

19 noi. 2018,, 09:50   Politică
4910 4

Partidul Șor, condus de controversatul om de afaceri Ilan Şor, condamnat de prima instanță în dosarul fraudei bancare, a reacționat la protestele din cele trei orașe italiene.

Potrivit afaceristului cu o reputaţie dubioasă, protestatarii sînt trimiși de partidele de dreapta pentru a diviza diaspora și vor să manipuleze moldovenii de peste hotare pentru a atrage voturi.

„Liderii și patronii partidelor pro-europene de dreapta își trimit emisarii în Italia pentru a diviza diaspora moldovenească și a utiliza concetățenii în interese eminamente politice”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Partidul crede că principala țintă a protestului a fost concertul organizat la Torino.

„Încercînd să pericliteze acțiunea, pe parcursul ultimelor săptămîni provocatorii au difuzat pe rețele de socializare amenințări și dezinformări. Folosindu-se de mijloace de informare în masă pe care le controlează, i-au persecutat pe cunoscuți artiști care evoluează pentru moldoveni pe scenele din orașe italiene. Dar să împiedice organizarea concertului mult-așteptat, așa și nu le-a reușit. Mai mult decît atît, provocatorii și-au scos practic măștile și au scos la iveală adevăratele scopuri ale demersului lor – manipularea diasporei în scopuri politice și electorale, atragerea voturilor în favoarea stăpînilor lor politici”, mai scrie formațiunea.


Amintim că zeci de cetățeni moldoveni din orașele italiene Torino, Padova și Mestre-Venezia au organizat trei proteste concomitent. Revolta oamenilor are loc pe fundalul concertelor pe care le organizează în diasporă Partidul Șor. Cu megafoane în centrul orașului, moldovenii din Torino au calificat aceste concerte drept o tentativă de corupere a alegătorilor din diasporă în prag de alegeri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?