X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum comentează opoziția sancțiunile impuse de SUA împotriva lui Șor și Plahotniuc

27 oct. 2022,, 12:20   Politică
2994 0

Și parlamentarii din opoziție au comentat la început ședinței plenare de joi, 27 octombrie, decizia SUA de a introduce sancțiuni împotriva a oligarhilor moldoveni, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vlad Batrîncea a declarat că Plahotniuc trebuie să răspundă pentru faptele comise, dar pentru asta este nevoie de o abordare corectă și o justiție independentă, notează tv8.md.

În discursul ținut la începutul ședinței acesta nu a ezitat să critice procesul de înfăptuire a justiției și să modul cum reprezentanții PAS se expun după decizia SUA.

„Domnul Plahotniuc printr-o întîmplare, dar nu cred în întîmplări a ajuns în SUA....Vladimir Plahotniuc trebuie să răspundă pentru cele comise în raport cu cetățenii R. Moldova și în raport cu statul Republica Moldova, dar pentru acest lucru avem nevoie de o abordare sănătoasă și de o justiție cu adevărat independentă. Astăzi observăm că justiția cum s-a aflat la cheremul politic acolo și rămîne. Dorim nu showuri, dar acțiuni clare și o justiție cu adevărat independentă, ceea ce nu putem constata la ziua de astăzi.

Pînă ce avem această abordare de dragul declarațiilor tari, noi credem că Vladimir Plahotniuc va duce bine merci...Noi dorim o justiție cu adevărat independentă în Republica Moldova, dar reiterăm că astăzi doar opoziția este urmărită în Republica Moldova”, a declarat Vlad Batrîncea.


Cu o replică a venit și liderul PCRM Vladimir Voronin.

„Eu nu am dorit să mă implic pentru că дело это темное, dar mă rog. Iurie Roșca nu a fost niciodată agent KGB, voi ați uitat unde am activat eu și în calitate de cine, dar între voi sunt foști agenți KGB și SRI. Felicitări”, a declarat deputatul Voronin.

În acest context, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, a venit cu o remarcă și a declarat că și-ar fi dorit ca opoziția să vină cu o remarcă și să condamne încercării grupării Șor de a destabiliza situația din țară.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?