COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6752

Cum comentează Năstase faptul că cumătrul său ar putea fi demis

17 iun. 2019,, 17:14   Politică
5551 1

Andrei Năstase și Gheorghe Balan, ministrul de Interne și șeful IGP, ar fi cumătri. Democrații spun că este vorba despre un conflict de interese și cer demiterea lui Balan din funcția de șef al IGP.

La rîndul său, Andrei Năstase spune că Gheorghe Balan e temporar în această funcție și ulterior va fi organizat concurs.

„Cei care pînă ieri criticau cumătrismul din instituții și promiteau numiri transparente în funcții și pe criterii de profesionalism, își încalcă din primele zile acest angajament și dovedesc că în realitate ei sînt cei care promovează cumătrismul în instituțiile statului. Cerem, în acest context, demiterea sau demisia imediată a domnului Gheorghe Balan din funcția de șef al IGP, acesta avînd un grad de rudenie cu noul ministru de Interne, Andrei Năstase, ceea ce reprezintă un evident conflict de interese”, se menționează într-un comunicat al PDM.

Andrei Năstase, ministrul de Interne: „Afinitățile pe care le am cu domnul Balan nu a avut nimic în comun cu numire acestuia în funcția de șef interimar al IGP. Reporter: E cumătru sau nu e cumătrul dumneavoastră? Năstase: Deja am vorbit despre asta. Am vorbit despre afinități. În următoarea perioadă de timp va fi organizat un concurs”, a spus Năstase.

Gheorghe Balan a fost numit în funcția de șef al IGP la prima ședință a noului Guvern, cînd a fost demis Alexandru Pînzari.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽