COVID-19 în MOLDOVA

Cum comentează Chicu zvonul precum că secretara Guvernului i-ar fi cumătră

Cum comentează Chicu zvonul precum că secretara Guvernului i-ar fi cumătră

Premierul Ion Chicu a declarat că nu este rudă cu secretara generală de stat Liliana Iaconi, dar că cunoaște familia acesteia și că a fost coleg de facultate cu soțul ei.

Reacția vine după ce presa a scris că Ion Chicu și Liliana Iaconi ar fi cumetri.

„Motivele desemnării doamnei Liliana Iaconi pentru funcția de secretar general al Guvernului au fost cele declarate de mine în ședința de guvern – profesionalism, patriotism, disciplină de fier și capacitate de muncă 24/24. Nu sîntem rude, dar cunosc familia doamnei Iaconi de mult timp – am fost colegi de facultate cu soțul Doamnei. Exact așa, cum am fost coleg și ne știm de la 17 ani cu Dna Maia Sandu, Dl Veaceslav Negruță, Dl Sergiu Pușcuța și mulți alți colegi mminunați, care activează atît în sectorul public, dar și cel privat. Relațiile de rudenie și cumătrismul – după cumm cred înțelegeți, nu sînt „profilul” acestui grup de persoane”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu pentru Ziarul de Gardă.


Liliana Iaconi a activat în calitate de șefă de direcție în cadrul Ministerului Finanțelor din 2012 pînă în 2019. Tot la Ministerul Finanțelor, și tot în calitate de șef de direcție, începînd cu 2012, activează și soțul Lilianei Iaconi, Ion Iaconi, care a fost coleg de facultate cu Ion Chicu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load