Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cum comentează CEC reducerea numărului secțiilor de vot în Transnistria

9 iul. 2021,, 09:27   Politică
2684 6

Membrii Comisiei Electorale Centrale nu au comentat pe larg hotărîrea de ieri a Curții de Apel de la Chișinău, privind reducerea numărului secțiilor de vot în stînga Nistrului de la 41 la 12.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful CEC, Dorin Cimil, a declarat că este în așteptarea părții motivate, pentru a putea comenta în detalii.

„Am primit doar partea rezultivă a decizii Curții de Apel, acum ea se analizează și cred că se va supune recursului pentru a vedea și partea motivată. Credem că atunci cînd vom primi partea motivată, vom înțelege care au fost motivele Curții de Apel de a lua o asemenea hotărîre”, a declarat Cimil.

Amintim că magistrații Curții de Apel Chișinău au admis joi integral contestația Partidului Platforma DA și au decis că numărul secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din stînga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12.

CEC urmează ar putea contesta decizia respectivă la Curtea Supremă de Justiție. Anterior, Curtea de Apel a anulat și decizia de a se deschide trei secții în două localități controlate de Tiraspol, iar CEC atunci s-a conformat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?