Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cum califică Dodon Declarația antirusă adoptată de Parlament

8 feb. 2018,, 15:38   Politică
4393 10

Declarația de azi a Parlamentului reprezintă cel mai impulsiv mesaj antirusesc lansat la nivel înalt în ultimii 25 de ani. Astfel a reacționat Igor Dodon după decizia majorității parlamentare, notează Noi.md.

Șeful statului a subliniat că lucrurile nu pot fi forțate la maximum cu aceste mesaje radicale, care, în opinia lui, pot dăuna grav țării.

Aceste provocări sistematice și intenționate au drept scop determinarea părții ruse de a veni cu un răspuns similar la adresa țării noastre. A te plasa la extrema antirusească într-o țară cu o largă susținere pro-Rusia înseamnă un suicid politic și electoral. Partidele eurounionsite din fosta AIE, mai cu seamă PDM, inițiatorul declarației, au pășit azi pe această cale. Fie pentru a le plăcea tot mai mult occidentalilor, fie în rezultatul frigurilor preelectorale la care se dedau, a comentat Igor Dodon.

El și-a exprimat speranța că totuși această declarație nechibzuită nu va afecta grav relațiile cu Rusia, ci doar rezultatele electorale ale democraților. „Cetățenii vor o guvernare echilibrată geopolitic, nu una care luptă cu dușmani imaginari”, a subliniat oficialul.

Igor Dodon s-a arătat convins că acțiunile provocatoare la adresa Rusiei se vor termina la finele anului curent, iar odată cu aceasta, va fi restabilit parteneriatul strategic cu Federația Rusă. „Dialogul la nivelul instituțiilor, în primul rînd guvernamental și parlamentar, trebuie restabilit în cel mai scurt timp. Acest lucru este în interesul ambelor state”, a adăugat Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?