Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Cum au scăpat de amenzi avocații lui Ilan Șor

31 mai. 2023,, 16:37   Politică
2477 0

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a pronunțat integral marți, 30 mai, decizia prin care a anulat amenzile aplicate celor patru apărători ai lui Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”.

Completul, format din judecătorii Ion Guzun, Ghenadie Eremciuc și Serghei Daguța, a admis parțial recursul avocaților. Decizia este irevocabilă, transmite anticoruptie.

Avocații Denis Calaida, Iulian Balan, Aureliu Colenco și apărătorul din Marea Britanie al lui Ilan Șor, Shaul David Brazil, urmau să plătească amenzi a cîte 2500 de lei fiecare, pentru lipsa de la ședințele de judecată. Deși Curtea de Apel a pronunțat deja sentința în privința lui Ilan Șor, și anume privațiunea de libertate pe un termen de 15 ani, recursul apărătorilor a primit un răspuns judiciar final în data de 24 mai, iar șase zile mai tîrziu, decizia a fost pronunțată integral.

În motivarea recursului, avocații menţionează faptul că, la data de 13 februarie 2023, nu s-au prezentat la şedinţa de judecată din motivul că, au participat la examinarea cererii privind revocarea măsurii preventive în privinţa Marinei Tauber, la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, şedinţa fiind stabilită pentru ora 14.30. Cu referire la lipsa avocatului Brazil Shaul, aceștia au argumentat prin faptul că un avocat străin nu poate participa la procese în lipsa unui avocat din Republica Moldova, iar aplicarea amenzii ar fi una abuzivă

În proces, și procurorul Pavel Guţan a solicitat admiterea recursului, casarea încheierii protocolare din 13 februarie 2023 a Curţii de Apel Chişinău, cu încetarea procedurii.


2
3
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?