Cum au fost votaţi cei nouă candidaţi la şefia CNA

Cum au fost votaţi cei nouă candidaţi la şefia CNA

Președintele Comisiei juridice numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a făcut public punctajul oferit de fiecare membru al Comisie celor nouă candidați la funcția de director al Centrului Național Anticorupție.


Cele mai multe puncte - 312 - le-a obținut Ruslan Flocea, care a devenit și cîștigătorul concursului.


Flocea a luat cel mai mare punctaj oferit de membrii comisiei. Remarcăm că deputații socialiști i-au oferit acestuia punctajul maxim de 36 de puncte, decalajul este vizibil în raport cu ceilalți candidați, cărora le-au oferit între 1 și 17 puncte. Deputata Ala Dolința a fost cea mai „severă” cu contracandidații lui Flocea - le-a dat între unul și patru puncte, pe cînd lui Flocea - 36.


Cele mai multe puncte oferite de Sergiu Litvinenco au fost pentru Vitalie Verebceanu. Tot Verebceanu a primit și 36 de puncte de la Dinu Plîngău.


Cristina Țărnă, care s-a situat pe locul doi a primit cele mai multe puncte de la Sergiu Litvinenco, democratul Sergiu Sîrbu, Ion Groza și Dinu Plîngău. Țărnă a acumulat 173 de puncte și s-a situat pe locul doi.


Amitim că la 29 iulie curent, Ruslan Flocea a devenit cîștigătorul concursului pentru șefia CNA, organizat de Parlament. Flocea a deținut funcția de secretar general la Președinției Republicii Moldova.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load