Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum au ajuns democrații să renunțe la clădirea luxoasă din strada Armenească

8 iul. 2019,, 08:50   Politică
3649 0

S-au mutat în el subit, l-au întărit cu securitate, iar la nici doi ani distanță - îl părăsesc. E vorba despre sediul PDM amplasat între străzile Armenească și Bulgară, alături de locuința fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc.

Liderul interimar al PDM, Pavel Filip, a declarat că democrații nu mai au de unde plăti clădirea, întrucît „pentru nimeni nu era un secret că o parte din cheltuieli erau acoperite de Vlad Plahotniuc, lucru imposibil la moment”.

Despre faptul că PDM se mută într-un sediu nou a scris prima dată RISE Moldova. Echipa de investigație a scris că edificiul cu patru niveluri a fost proiectat cu spații pentru zeci de birouri, un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană, scrie agora.md.

Din declarațiile de acum doi ani ale lui Vlad Plahotniuc pentru deschide.md nu se înțelegea clar dacă sediul e închiriat sau cumpărat. El spune că partidul s-a mutat ca „să nu mai stăm împrăştiaţi prin sedii diferite, să nu mai închiriem săli în tot felul de locuri cînd avem întruniri cu colegii din teritoriu”.

că potrivit rapoartelor financiare, PDM are 0 sedii proprii. Se întîmplă în pofida faptului că RISE Moldova scrisese că PCRM vînduse sediul unui nou proprietar, iar beneficiarul real se ascunde în paradisul fiscal din Belize.


Mutat în proaspătul sediu, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, spunea că acesta e un sediu „modest”, iar liderul PCRM, Vladimir Voronin, chiar le mulțumea democraților că au preluat clădirea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?